Donald Hillebregt, Youri Keulen en Silke de Wolde: gisteren kwamen ze net te kort om zich te plaatsen voor de A-finale Elite/U23 van het EK Sprint en daarom kwamen ze zojuist in actie tijdens de B-finales. Dat deden ze met wisselende successen.

Van de twee Nederlandse mannen – al gaat de vergelijking niet helemaal op omdat Hillebregt uitkomt in de elite-categorie en Keulen binnen de U23-categorie – was het eerstgenoemde die overall de beste klassering pakte. Hillebregt kwam nog wel in de grote kopgroep van de fiets, begon als dertiende aan het lopen, maar verloor tijdens het lopen wel tijd en posities. Hij finishte uiteindelijk als twintigste overall. Daarbij zat hij 1:38 minuut achter de winnaar. Keulen verloor al tijdens het fietsen de aansluiting en finishte uiteindelijk als 24e overall. Van de 23 atleten die voor hem eindigden, waren 14 atleten net als hij U23. Keulen gaf 2:37 minuut toe op de winnaar. De wedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijkse Lukas Hollaus. Hij had 32:58 minuut nodig voor de B-finale.

De B-finale bij de vrouwen werd gewonnen door de Poolse elite-atlete Paulina Klimas. Zij had 37:03 minuut voor haar wedstrijd nodig. De Wolde was de enige Nederlandse deelneemster: met een tijd van 37:39 minuut zat zij redelijk dicht op de winnares, maar desalniettemin werd ze dertiende overall. Van de twaalf dames die voor De Wolde finishten, kwamen acht dames net als De Wolde uit in de U23-categorie. Vooral het looponderdeel van De Wolde was goed: daarmee pakte ze nog wat kostbare seconden terug op haar concurrentes.