De eerste races zijn geweest en veel atleten hebben daarmee ook hun seizoen afgetrapt. Zo’n eerste race race kan – na een hele winter trainen – een beetje onwennig zijn. Daarom vroegen we ons af of jullie het seizoen al begonnen zijn en zo ja: hoe die eerste race ging. We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

Op de vraag of het seizoen al begonnen is, antwoordt het overgrote deel met ‘ja’. Nelleke Baldé heeft haar seizoen in Zuid-Spanje afgetrapt, waardoor haar seizoen ,,sinds Ironman 70.3 Marbella“, begonnen is. Michelle Velthuizen laat ons weten dat ze onlangs bij Triathlon Breukelen aan de start stond. Ook de elite atleten, onder andere Lucas en Victor Goené, Tamar Veltman, Donald Hillebregt en Alex Kling laten van zich horen met een duidelijke ,,ja.” Niet iedereen is al van start overigens: ,,Eerste wedstrijd gehad, seizoen moet nog starten”, grapt Iwan Brink, terwijl Jeffrey Rietbroek, Robert Sonke en ‘Backi1983’ aankomend weekend (afgelopen weekend, vraag was van voor het weekend, red.) uit de startblokken zullen schieten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Voor de meesten van jullie is het seizoen dus al gestart of gaat dit binnenkort gebeuren. Zo’n eerste race is vaak een beetje aftasten, dus daarom hebben we jullie gevraagd welke race jullie hebben gedaan en hoe deze ging. Eric Mathijssen startte bij de ouder-kind triathlon in Arnhem. Hoe het ging? ,,Heel trots op mijn zoon!” Ook ‘Nieluitelst’ stond in Arnhem aan de start, maar dan bij de team triathlon en beleefde een ,,geweldige race.” Niet voor iedereen was het rozengeur en maneschijn. ,,Het regende en het hagelde. Winst op mezelf”, blikt Michelle Velthuizen op haar allereerste 1/4 triathlon ooit terug. Alex Kling opende zijn seizoen met de ,,cross duathlon Waalwijk”, wat hem een wk-kwalificatie opleverde. Op dat WK had ook Victor Goené één van zijn eerste races van het seizoen, welke ,,ver boven verwachting” ging, doelend op zijn bronzen medaille.

(tekst gaat verder onder de foto)

Hoewel de meeste atleten het seizoen al afgetrapt hebben, zijn er ook nog genoeg atleten die staan te popelen voor de eerste wedstrijd. We stelden deze vraag voor het afgelopen weekend en toen stond ‘Backi1983’ te wachten om van start te gaan bij Bilzen 111, waar hij duidelijk klaar voor was: ,,Yes let’s race!” Robert Sonke stond ook in Bilzen aan de start, waar hij ,,heel veel zin in”, had, maar de race was bij hem wel ,,onderdeel van een trainingsweek.” Daar wordt waarschijnlijk naar iets groters toe gewerkt. Bij ‘San4tryathlon’ stond dit weekend de eerste race met Tri Bosbaan vlak voor de deur, maar ,,het materiaal is er meer klaar voor dan ik”, lachte ze ons toe. Veel atleten moeten nog een weekje wachten op de eerste race, onder andere ‘Tesstoimpress’, Marten Visser en ’16myr’ staan dan aan de start bij een van de onderdelen van de Duin Triathlon. ‘ ‘Michellevd88’ moet nog iets langer wachten: ze staat 25 mei aan de start in Brouwersdam voor haar eerste triathlon ooit.