Terwijl Antony Costes en Lucy Charles vorige week aanvankelijk ook al de eerste ronde van de Zwift Pro Tri Series wonnen, kwam daar door een wijziging in de regels verandering in voor Costes, die naar een vierde plaats werd terugverwezen. Toch liet hij toen – net als Charles dus – zien dat hij op Zwift moeilijk te volgen is. Ook gisteravond gaven beide atleten weer hun digitale visitekaartje af door ook de tweede ronde van de Zwift Pro Tri Series 3 te winnen.

Overigens was het zeker bij de vrouwen bijzonder spannend, want uiteindelijk hadden drie vrouwen evenveel punten (55, red.). Charles werd vierde in de eerste tijdrit die heuvelop eindigde, won de 5.1 kilometer run die daarop volgde – samen met een aantal dames die hetzelfde, maximale tempo liepen – en werd derde in de afsluitende puntenrace op de fiets. Meredith Kessler en Beth Potter eindigden net als Charles met 55 punten, maar moesten de eindzege desalniettemin aan de Britse overlaten omdat zij in de derde (en voor het eindklassement beslissende, red.) race voor hen bleef.

Tekst gaat verder na afbeelding

Bij de mannen maakte de Franse Costes het minder spannend. Hij won direct de eerste tijdrit, liep tijdens de run de maximaal mogelijke snelheid en bereikte daarmee dus ook de meest mogelijke punten – net als vele andere atleten overigens – en pakte ook in de afsluitende puntenrace nog eens de volle mep aan punten. Costes won de tweede dag dan ook met 60 punten, terwijl Kenneth Vandendriessche en Aaron Royle tweede en derde werden met respectievelijk zeven en acht punten minder.