Nadat Wanda Sports Group enkele weken geleden aangaf interesse te hebben in de verkoop van Ironman, werd zojuist bekend gemaakt dat het Chinese bedrijf tot een overeenkomst is gekomen met twee bedrijven: Advance en Orkila. Met de deal is naar verluid 730 miljoen dollar gemoeid.

Advance is een familiebedrijf dat in verschillende bedrijven investeert die thuis zijn in media, entertainment, technologie, communicatie, educatie en andere veelbelovende groeisectoren. ,,Advance zet zich in voor de toekomst van Ironman en gelooft in de lange termijn kracht van haar goed opgebouwde merken en toewijding aan atleten”, verklaarde het bedrijf vandaag in een persbericht.

Maar niet alleen Advance zit achter deze grote overname, maar ook Orkila Capital zal investeren in het grote triathlonmerk. Manager Jesse Du Bey zal namens het bedrijf – wederom – toetreden tot de Board of Directors, naast iemand van Advance en natuurlijk Andrew Messick, Ironman’s huidige CEO.

,,Dit is een belangrijke mijlpaal voor Ironman”, verklaart Messick. ,,We zijn blij met dit partnerschap, dat getuigt van het geloof van Advance in het merk. We blijven vertrouwen in onze toekomst; onze focus en doelstellingen zijn onveranderd; en we zijn klaar om de kansen en uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan. Samen met Advance en Orkila zullen wij ons door de turbulente en onzekere periode die voor ons ligt heen slaan, terwijl wij de bijzondere ervaringen zullen blijven leveren waar we om bekend staan.”

Daarnaast bedankt Messick Wanda Sports Group voor de afgelopen jaren: ,,Wij danken Wanda Sports Group voor haar steun de afgelopen vier jaar en zijn trots op wat we samen hebben bereikt. We kijken uit naar de voortzetting van ons werk in China met Wanda Sports Group in de komende jaren.”

Wanda Sport Group zal dan ook niet uit beeld verdwijnen en de verschillende Ironman labels blijven exploiteren onder een exclusieve licentieovereenkomst. Naar verwachtingen zullen de onderhandelingen in het tweede kwartaal van 2020 worden besloten.

De Professional Triathletes Organisation (PTO) toonde ook herhaaldelijk interesse in een overname van Ironman, maar blijkt nul op rekest te krijgen.