Nadat de Professional Triathletes Organization eerder al nul op rekest kreeg en daarna onlangs nogmaals interesse toonde in een overname van Ironman, is er nu ineens bericht dat Wanda Sports Group Co. – het Chinese bedrijf dat Ironman bezit – overweegt om het in 2015 aangekochte Ironman te verkopen voor een bedrag van één miljard dollar. Dit meldt Bloomberg.

De interesse die PTO toonde, kwam op 4 februari in het nieuws. De all-cash transaction die werd voorgesteld, werd overigens toentertijd nog niet door Wanda beantwoord. Nu overigens ook niet direct, al laat het Chinese moederbedrijf dus weten dat Ironman eventueel voor een miljard dollar verkocht mag worden.

Wanda Sports Group staat er met een 63 procent daling van de waarden van beursaandelen in New York momenteel niet goed voor. De actuele marktwaarde is geschat op 409 miljoen dollar met een forse schuld van 968 miljoen dollar. De merkwaarde van Wanda Sports Group is volgens Bloomberg data ongeveer 1,2 miljard dollar. Het is pas vijf jaar geleden dat Ironman bij Wanda terecht kwam voor een prijskaartje van 650 miljoen.