De wedstrijd staat erom bekend en ook dit jaar logen de tijden er niet om: tijdens Ironman 70.3 Dubai wordt er keihard gefietst. De topatleten doken allemaal ruim onder de twee uur over 90 kilometer en zowel Andi Boecherer als Joe Skipper verklaarden gisteren waarom. “Train of shame”, schreef Boecherer – die veertiende werd – bij zijn Strava-upload van de wedstrijd. “Ik ben ook schuldig, maar op een gegeven moment moet je wel mee doen”, gaat hij verder.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Niet alleen Boecherer sprak zich uit over het enorme stayergedrag in Dubai. Ook Joe Skipper – die een totale offday beleefde en na het fietsten uitstapte – deelde een filmpje en foto op zijn Instagram waaruit duidelijk wordt dat atleten gisteren niet zelden elkaars wiel op zochten. Boecherer reageerde op de Strava-upload van Skipper. “Ik schaamde me toen ik je bij het keerpunt zag en dat doe ik nog steeds”, aldus Boecherer die waarschijnlijk in een treintje aan de Engelsman ontsnapte.

“Dit vat het helemaal samen”, schrijft Skipper bij een screenshot van dit bericht. “Het is niet de schuld van atleten dat je dit doet, want als iedereen het doet, moet je wel. De officials daarentegen moeten dit voorkomen en zorgen dat ook de mediavoertuigen uit de buurt blijven, zodat we eerlijke races kunnen hebben.”