“Tijd om met een knal te finishen.” Andi Boecherer zal op 3 juli, tijdens Challenge Roth, zijn laatste Long-Distance triathlon racen. “Na vijftien jaar als pro atleet geracet te hebben, is het tijd voor iets nieuws. En het is ook tijd voor een groot afscheidsfeest.”

“Challenge Roth zal mijn laatste Long Distance als pro atleet zijn. Dank aan Felix Walchshöfer (Race Director, red.) voor het uitnodigen van een geweldig sterk veld“, aldus Boecherer.

Een aantal atleten waar Boecherer het in Roth tegen op zal nemen, zijn Amerikaans toptalent Sam Long, 2021 Ironman Zuid-Afrika winnaar Maurice Clavel, de Duitse Sebastian Kienle – die ook geniet van zijn uitgebreide afscheidstour – én meervoudig Ironman Wereldkampioen Patrick Lange.

Boecherer heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo finishte hij twee keer in de top tien tijdens het WK Ironman op Hawaii én won hij meerdere Ironman, Ironman 70.3 en Challenge Family wedstrijden. Boecherer zette vorig jaar nog een indrukwekkende prestatie neer door een extreme editie van Ironman Lanzarote te winnen.