Het begint bijna een beetje saai te worden, want ook gisteren was de Franse Antony Costes weer de sterkste tijdens de Zwift Pro Tri Series. Nadat hij aanvankelijk de eerste dag al won – maar toen vanwege nieuwe regels werd teruggezet naar een vierde plaats – en vorige week ook al domineerde op de tweede dag, bleek hij gisteren opnieuw de sterkste. Bij de vrouwen was het de Amerikaanse Meredith Kessler die de dagzege op haar naam schreef.

De derde dag van de Zwift Pro Tri Series was wellicht de zwaarste tot nu toe, want er werd afgetrapt met een 8.9 kilometer lange klimtijdrit in Innsbruck. Daarna volgde weer een korte run op de loopband en een 11.4 kilometer lange puntenrace in Crit City. Die eerste zware rit werd overigens gewonnen door Matt Hanson, maar de echte beslissing viel net als de voorgaande weken ook nu weer tijdens de afsluitende puntenkoers. Daar ontstond een kopgroepje met Costes, Hanson, James Cunnama, Seppe Odeyns, Jackson Laundry, Kenneth Vandendriessche en Aaron Royle en bleek het uiteindelijk weer Costes die de meeste punten pakte. Laundry en Vandendriessche werden overall tweede en derde.

Ook bij de vrouwen was de winnares op de klimtijdrit niet de sterkste overall. Sterker nog, nadat Ruth Astle liet zien over uitstekende klimbenen te beschikken, liet ze de Series verder voor wat het was. Lucy Charles – de afgelopen twee wedstrijden nog de snelste – gaf uiteindelijk ook op omdat ze niet lekker was. Kessler sloeg uiteindelijk tijdens de puntenkoers toe en pakte daar genoeg punten om uiteindelijk de dagzege naar haar toe te trekken. Beth Potter werd tweede, Melanie Maurer derde.

Volgende week vindt de finale in de Zwift Pro Tri Series plaats.