Dit keer geen triathlon die bijzonder is vanwege haar extreme en uitdagende karakter, maar een triathlon die opvalt vanwege het spectaculaire parcours. Bij Challenge Daytona krijg je namelijk de kans om met je racefiets op het legendarische Daytona International Speedway te rijden. Dit jaar – begin december – wordt de race voor het eerst gehouden. 

Het racecircuit in de Amerikaanse staat Florida vormt een weekend lang het decor van Challenge Daytona, waar de halve triathlon de hoofdafstand zal zijn. Daarnaast staan er onder meer een sprinttriathlon en Team Relay op het programma.

Het zwemonderdeel vindt plaats in Lake Lloyd, een kunstmatig aangelegd meer dat middenin het racecircuit ligt. In dit rustige water zwem je een ronde van 1,9 kilometer, waarna je op je racefiets stapt en een ronde over het befaamde racecircuit rijdt. Daarna verlaat je het stadion in de richting van Daytona Beach en rijd je langs de kust over een vlak en snel parcours. De halve marathon bestaat uit vier slingerende rondes over het racecircuit. Bij de sprintafstand leg je de volledige triathlon af binnen het racecircuit.

Bekijk onderstaande video voor een 3D-weergave van het parcours.

Je kunt jezelf nog inschrijven voor de eerste editie van Challenge Daytona, die plaats zal vinden op 7, 8, 9 december.