De Australische toptriatleet Cameron Wurf is de nieuwste aanwinst van het professionele wielerteam van Ineos, zo deelden onze collega’s van 3atlon.be zojuist. Echter stelt de nummer vijf van het WK Ironman in Hawaii in 2019 dat het slechts om een voorlopige overstap gaat en hij zich blijft focussen op Kona. Tijdens de Cadel Evans Ocean Road Race aanstaande zondag valt Wurf in voor tijdrijder Kirijenka.

(tekst gaat verder onder foto)

Team Ineos maakte vandaag in een tweet de komst van Wurf bekend. De Australische long distance triatleet was al eerder gelinkt aan Team Ineos als trainingspartner van onder andere Geraint Thomas, die onlangs zelf aankondigde over een paar jaar Ironman-triatleet te willen worden. Hij zal bij de wielerploeg de voormalig wereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka vervangen, die door hartproblemen noodgedwongen zijn carrière moest beëindigen.

“Focus blijft op Hawaii”
Voor Wurf is het een droom die uitkomt, al blijft hij zich focussen op Hawaii. ,,Dit is een nieuwe evolutie. Deze stap geeft me de kans om top te blijven in mijn sterkste discipline. Ik blijf gefocust op het WK in oktober in Hawaii, maar in de tussentijd kan ik het team helpen. Ik droom al lang van dit team,” aldus Wurf.

(tekst gaat verder onder foto)

Wurf – die in 2004 nog olympisch roeier was voor Australië – heeft een verleden in het wielrennen, met onder andere Liquigas en Cannondale als World Tour ploegen tussen 2011 en 2014. In 2016 maakte hij de overstap naar triatlon, waar hij nu bekend staat als één van de sterkste fietsers. In 2019 maakte hij echter ook enorme progressie in het lopen.