Dat deze fiets met stip op één favoriet is bij het gros van de triatleten, werd door een verkiezing van Tri-mag.de bevestigd: de Canyon Speedmax is namelijk verkozen tot triathlonfiets van het jaar. Naast de fiets van het jaar was er ook een verkiezing voor wetsuit en schoen van het jaar. In deze categorieën waren het de Hoka One One Carbon X en de Sailfish Ultimate IPS Plus die de prijzen binnensleepten.

Het was dus de Canyon Speedmax die ruimschoots de meeste stemmen kreeg in de categorie ‘fiets van het jaar’. Niet per se de nieuwste Canyon Speedmax CFR Disc E-tap, die eind vorig jaar werd gelanceerd, maar de tijdritfiets van Canyon in het algemeen; van het top-model tot de goedkopere Speedmax modellen. 61,7 procent van de stemmen ging uit naar de Canyon Speedmax, terwijl de Cube Aerium C:68 slechts 9,8% van de stemmen kreeg en de Scott Plasma kwam met 4,8% van de stemmen op een derde plaats.

Lees hier onze review van de Canyon Speedmax CFR Disc E-tap.

Hoka One One en Nike favoriet

De Hoka One One Carbon X – die wij ook al eens reviewden – gooide dus de hoogste ogen in de categorie ‘schoen van het jaar’. De schoen won met 11,1% van de stemmen. De Nike ZoomX Vaporfly Next% greep met 11% van de stemmen net naast deze eerste plaats en werd tweede. De gehele top drie zat dicht bij elkaar in de buurt, want ook de andere schoen van Nike – de Nike Zoom Alphafly Next% – scoorde 10,6% van de stemmen en werd daarmee derde.

Sailfish pakt alle prijzen

In de categorie ‘wetsuit van het jaar’ gingen de eerste, tweede en derde plaats naar Sailfish. Favoriet was de Sailfish Ultimate IPS Plus (17% van de stemmen), de Sailfish One werd tweede (14,1%) en de Sailfish Attack werd derde (10,9%).