Geniet van de Zweede natuur tijdens de nieuwste toevoeging aan de Challenge Family wedstrijdkalender: Challenge Vansbro. Een middle distance in het prachtig gelegen Vansbro, ongeveer 300 kilometer ten noordwesten van Stockholm.

,,Je kunt geen betere race locatie aanwijzen om te genieten van de Zweedse natuur”, zegt Olympisch atlete en ambassadeur Lisa Norden. ,,Ik vind het super gaaf dat Challenge Family naar Zweden komt en Vansbro. Ik hou van deze omgeving en de natuur rondom Vansbro is prachtig. Het is een kleine gemeenschap, die er aan gewend is om grote wedstrijden te verwelkomen en het parcours zal atleten goed bevallen. Ik denk dat de ervaring met een mix van bos en natuur samen met toeschouwers en de gemeenschap, hetgeen zal zijn wat Challenge Vansbro echt op de kaart zet.”

‘Het meest sfeervolle triathlon evenement in Zweden’ 
Challenge Vansbro wordt niet alleen gekenmerkt door een mooie locatie, maar ook door traditie. ,,Als atleet bij Challenge Vansbro maak je onderdeel uit van het meest sfeervolle triathlon evenement in Zweden”, aldus Race Director Clas Björling.

Nou juist deze traditie, was ook belangrijk voor Challenge Family verklaart CEO Jort Vlam: ,,Als duursport organisatie en als atleten, hebben wij veel respect voor het grote nalatenschap van de beroemde Vansbrosimningen (een jaarlijkse open water zwemwedstrijd over één, drie en tien kilometer die sinds 1950 in Vansbro wordt gehouden, red.). De traditie van het open water zwemmen bestaat al sinds 70 jaar. Elk jaar inspireert het evenement weer veertienduizend zwemmers om deel te nemen en de hele lokale gemeenschap is betrokken. Wij herkennen onze waarden als Challenge Family in hen, dus we zijn echt trots om met Vansbro samen te werken.”

De eerste editie van Challenge Vansbro zal volgend jaar plaatsvinden op 4 juli 2021.

Het fietsparcours. (Foto: Aangeleverd)