In 2020 zou Challenge Kaiserwinkl-Walchsee al host zijn van het EK Middle Distance, EK Aquathlon en EK Aquabike, maar door het coronavirus werd de race in Oostenrijk noodgewongen gecanceld en daarmee verplaatste dus ook het EK, overigens naar het later ook gecancelde Challenge Bled. Nu krijgt de organisatie in Walchsee een nieuwe kans, want Europe Triathlon maakte zojuist bekend dat het EK in 2021 terugkeert in Tirol.

Het EK Middle Distance en EK Aquabike zullen op 27 juni 2021 plaatsvinden, terwijl het EK Aquathlon op 24 juni wordt gehouden. ,,Na een jaar waarin we veel races hebben moeten cancelen, waaronder ook Challenge Walchsee, is het nog specialer om dit spectaculaire nieuws nu te kunnen delen. Dit EK zal duizenden atleten samenbrengen in de prachtige omgeving van Tirol”, aldus Challenge Family CEO Jort Vlam. ,,Het brengt onze ‘familie’ terug bij elkaar.”

Volgens Vlam is Challenge Walchsee in ieder geval de perfecte wedstrijd om het EK te kunnen organiseren. ,,Het zwemonderdeel vindt plaats in een meer met kristalhelder water, atleten rijden op de fiets door een prachtig landschap met bergen en ook de run wordt gedomineerd door prachtige uitzichten en geweldige natuur. We kunnen niet wachten om alle atleten hier te ontvangen en hen een onvergetelijke ervaring te bieden.”