Niemand minder dan Niek Heldoorn won dit jaar Challenge Malta; het is nog onduidelijk of hij volgend jaar zijn titel zal verdedigen, maar dan zal hij dat in ieder geval later in het jaar moeten doen. De wedstrijd wordt dan namelijk op 1 oktober (2023) gehouden, in plaats van in de zomermaanden. De organisatie start ondertussen een campagne om de verkeersveiligheid op het eiland te vergroten. 

Dat de omgeving van Challenge Malta prachtig is, behoeft weinig uitleg; het is er het hele jaar mooi weer, zonnig en warm en het landschap is gevarieerd. Niet voor niets trok de eerste editie van de race al behoorlijk wat atleten en volgend jaar hoopt het evenement door te groeien naar zo’n 800 deelnemers. “Malta is één van de meest ideale locaties voor een triathlon, dankzij het warme klimaat, gevarieerde terrein en de spectaculaire omgeving, gecombineerd met de rijke en diverse cultuur”, aldus Challenge Family CEO Jort Vlam. “We zijn zeer verheugd om samen te werken met Visit Malta om er samen een race van te maken die je niet mag missen op je triathlonkalender.” 

Visit Malta investeert vanaf dit jaar ook in de race, om daarmee niet alleen de wedstrijd, maar zeker ook het eiland op de kaart te zetten. Daarom zal er ook een nationale campagne worden opgestart om verkeersdeelnemers op het eiland bewuster en dus veiliger om te laten gaan met atleten.