Anderhalve week geleden liep Tri Nijmegen volledig in de soep; door onveilige situaties op het parcours werd de wedstrijd halverwege de dag noodgedwongen stilgelegd. Na afloop trokken zowel de organisatie als de NTB het boetekleed aan. Nu, anderhalve week later, vinden er uiteraard volop evaluaties plaats om lering uit die dag te trekken, maar dankt organisator Tri Hard Series ook atleten voor de reacties die bij hen binnenstroken. We nemen het zojuist gepubliceerde dankwoord integraal over.

Beste deelnemer aan TRI NIJMEGEN, beste atleet,

We zitten inmiddels anderhalve week na de bewogen editie van TRI NIJMEGEN. In het statement dat we direct na de wedstrijd hebben gepubliceerd, hebben we aangegeven dat er (veel) dingen zijn fout gegaan. Momenteel zitten we nog vol in de evaluatie van waar er fouten zijn gemaakt en hoe die hebben kunnen gebeuren. En vooral ook; hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.

Dit moment willen we dan ook vooral aangrijpen om jullie te bedanken. De afgelopen anderhalve week hebben we hartverwarmende reacties van jullie mogen ontvangen. Soms even een hart onder de riem, soms om vertrouwen in onze organisatie uit te spreken en soms ook met zeer pittige maar constructieve feedback. We waarderen dat ten zeerste; we zijn áltijd op zoek naar verbeteringen voor onze events, niet alleen als deze slecht, maar net zo graag als onze wedstrijden lovend worden ontvangen. We vinden het dan ook ontzettend fijn dat jullie dit soort berichten naar ons sturen.

Dus, bedankt daarvoor! Wordt vervolgd!