Hoewel eerder al bekend werd dat de Collins Cup, de eerder dit jaar aangekondigde prestigieuze race waarbij profs dankzij de PTO en Challenge Family een prijzenpot van maar liefst twee miljoen dollar mogen verdelen, zou worden doorgeschoven naar volgend jaar, is daar nu een exacte datum voor gepresenteerd: 22 mei 2021. Dat betekent uiteraard ook dat de race – zoals ook dit jaar gepland was – in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie plaatsvindt als Challenge Family’s The Championship 2021.

Verder blijven de plannen voor de Collins Cup ongewijzigd: zo zullen nog steeds de beste atleten ter wereld in teamvorm tegen elkaar strijden. Elk team (Europa, Amerika en Interntionaal, red.) bestaat uit twaalf atleten waarvan zes mannen en zes vrouwen en de race zal volgens de plannen op een inventieve manier – wereldwijd – live in beeld gebracht gaan worden. ,,Het format waarbij de verschillende teams het tegen elkaar opnemen, zal een heel nieuwe dimensie aan de sport geven en voor extra spanning binnen de triathlonwereld zorgen. Het nieuwe puntensysteem brengt een geheel nieuwe intensiteit met zich mee en zal deze race niet alleen voor de triathlonliefhebber, maar ook voor de ‘algemene sportliefhebber’ zeer interessant maken”, aldus CEO van de PTO Sam Renouf.

Zibi Szlufcik spreekt namens Challenge Family nogmaals zijn enthousiasme uit over het feit dat deze wedstrijd in Samorin wordt gehouden. ,,De locatie, op en rondom het X-Bionic Sphere in Samorin, is spectaculair en kan eigenlijk niet beter om een groots evenement als dit te organiseren.”