Drievoudig Belgisch kampioen halve triatlon Tim Brydenbach heeft zondag de halve triatlon van Eupen gewonnen. De triatleet van het LTTD-Oilservice team, in volle voorbereiding op de Ironman van Vichy, was dominant op het volledig nieuwe parcours. Bij de vrouwen trok Kristina Ziemons de wedstrijd naar zich toe. Daan de Groot – derde in de mannenrace – en Linda van Vliet – tweede in de vrouwenrace – waren de best geklasseerde Nederlanders.

Brydenbach was al een paar keer de sterkste in Eupen, maar ook voor hem werd het een nieuwe ervaring. Er was vooraf heel wat te doen rond het nieuwe fietsparcours – dit zou mogelijk niet lastig genoeg zijn – maar achteraf bekeken bleek daar niets van waar. Zeker niet voor Brydenbach, die de wedstrijd domineerde. Hij haalde het met meer dan zeven minuten voorsprong op Antoine Didier.

Een verrassende derde plaats was er voor de Nederlander Daan De Groot, eerder dit jaar Europees kampioen duatlon op de lange afstand. Brydenbach won in 4:11:34. Antoine Didier werd in 4:19:04 en Daan de Groot derde in 4:19:38.

Duitse winst bij vrouwen

Ook Kristina Ziemons won overtuigend bij de vrouwen. De Duitse bereikte als eerste de finish in 4:56:37, met bijna vijf minuten voorsprong op Linda van Vliet. De Nederlandse werd tweede in 5:01:24. Kelly Decaluwe was de eerste Belgische op grote achterstand. Zij werd derde in 5:15:18.