De comeback van Danne Boterenbrood blijkt meer dan succesvol: nadat ze vorige week in Almere de eerste Eredivisie-wedstrijd in teamverband met Ferro Mosae al opluisterde met een overwinning, heeft ze vandaag de 111 Trinatura gewonnen. Deze offroad triathlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer mountainbiken en 10 kilometer hardlopen. ,,In voorbereiding op de Norseman wilde ik deze extreme race wel eens een keer doen.”

Een voorbereidingswedstrijd dus, maar daarom niet minder succesvol. Boterenbrood finishte uiteindelijk na 7:05:13 en bleef onder andere Sanne van Paassen en Linda van Vliet voor: zij kwamen ruim dertien minuten later binnen. ,,Ik had na het zwemmen verwacht dat ze me zo te pakken zouden hebben, maar ik had een goed gevoel op de mountainbike en ook het lopen ging vlot. Ik vond het een mooie race en wie weet dat ik me in de toekomst nog wel eens aan een Xterra waag. De Nisraman – in juli – lijkt me ook een leuke wedstrijd, maar dat is twee weken voor de Norseman. Daar ga ik nog eens over nadenken.”

Danne Boterenbrood na ruim zeven uur als eerste over de streep. (Foto: 3athlon.be)