Het liep vorige maand uit op een fiasco tijdens de Teamcompetities Triathlon in Nijmegen. Wat een mooie seizoensafsluiter moest worden, resulteerde in een afgelasting van de Eredivisie wedstrijden – later op de dag – aangezien het parcours in de ochtend onveilig bleek te zijn. Zowel de Nederlandse Triathlon Bond als organisatie Tri Hard Series hebben de problemen erkend en hun excuses aangeboden. Daarbij komt er nu ook een financiële compensatie voor deelnemende teams. Zo krijgen deelnemers uit de Eredivisie en de 3eDivisie Zuid twintig procent van hun inschrijfgeld over de gehele competitie terug.

Deze compensatie wordt verrekend over de volgende bedragen:

Eredivisie (mannen): 265 euro
Eredivisie (vrouwen): 225 euro
3eDivisie zuid: 190 euro

Ook zal de sponsornaam die het team voert twintig procent terugbetaald krijgen. Dat gaat om 40 euro in het geval van de Eredivisie en 20 euro in het geval van de 3eDivisie.

Evaluatie

De NTB, jury en wedstrijdorganisatie hebben in online evaluatiesessies benoemd dat er fouten zijn gemaakt. “Naast het benoemen van de zaken die niet goed zijn gegaan, zijn we blij dat we samen met de teams ook vooruit hebben kunnen kijken. Er zijn diverse aanbevelingen gedaan hoe zaken verbeterd kunnen worden”, schrijft de NTB in een persbericht.

“De NTB bedankt iedereen voor de constructieve bijdragen. Dat stellen we zeer op prijs en we hebben elkaar nodig om de competities op een zo hoog mogelijk niveau te laten plaats vinden. Alle bijdragen hebben erbij geholpen om voor constructieve oplossingen te zorgen. Het is onze intentie om te bekijken hoe we op een laagdrempelige en efficiënte manier vaker de input van teamcaptains en atleten kunnen horen”, vervolgt de NTB, waarbij zij tevens aangeven open te staan voor ideeën, die gepitcht kunnen worden via teamcompetities@triathlonbond.nl.

In december zal de NTB terugkoppeling geven over de aandachtspunten die uit evaluatiesessies naar voren zijn gekomen. Eerder kunnen we al een schets verwachten van het wedstrijdprogramma voor 2023.