Wat een sterke race zetten Maya Kingma en Youri Keulen zojuist neer tijdens Ironman 5150 Maastricht. Kingma dankte haar gigantische voorsprong aan een sterk zwemonderdeel en stopte de klok uiteindelijk op 2:04:13 uur. Keulen wist daarentegen met een razendsnel looponderdeel de wedstrijd naar zijn hand te zetten, schoof veel plekken op en finishte met een eindtijd van 1:54:50 uur én de zege. Met de Zuid-Afrikaanse Jamie Riddle (+1:03) en Joost Somsen (+1:58) was het mannenpodium compleet. Bij de dames waren het Sarissa de Vries (+2:16) en Diede Diederiks (+6:21) die het zilver en brons naar zich toe trokken op deze kwart triathlon.

Youri Keulen over zijn race

Het watergevoel van Mohamad Maso en Riddle kon niemand in het water evenaren. Met zijn tweeën zetten zij de eerstvolgende atleet – Stefan Timmermans – op 1:06 minuut. Lang vooruit bleven ze echter niet, want ongeveer halverwege het fietsen raapte Somsen de twee op. Dat Somsen over ijzersterke fietsbenen beschikt bleek ook vandaag, want er was geen enkele atleet die in zijn wiel nog kon aanhaken. Als eerste bestormde de jonge triatleet het loopparcours met Evert Scheltinga en Milan Brons in de achtervolging. Van achter was het echter Keulen die sterk opzette en het spannend maakte. Somsen moest zijn plekje afstaan en ook Riddle moest eraan geloven dat Keulen vandaag de sterkste was. Zo was het dus Keulen die voor de tweede keer in een week tijd de titel opeiste.

(tekst gaat verder onder video)

Maya Kingma over haar race

Zoals verwacht pakte Kingma al na het zwemmen een flinke voorsprong op haar concurrentes. De Vries keek na dit eerste onderdeel op tegen een achterstand van 52 seconden. Al knokte De Vries om Kingma terug in het vizier te krijgen op de fiets, slaagde de atlete daar niet in. En zo was het nog altijd Kingma die aan de leiding ging bij aanvang van het lopen. Met een voorsprong van 1:49 minuut op de tweede dame waande Kingma zich eigenlijk al veilig en zo stond ze de winst dan ook niet meer af.