Mitch Kolkman en Anne Stellaard beleefden een heerlijke middag door zojuist de tweede dag van Tri Bosbaan op hun naam te schrijven. Ten opzichte van de eerste dag – gisteren vonden de eerste series al plaats – deed Kolkman dat in een iets langzamere tijd dan ‘zaterdagwinnaar’ Wouter Dijkshoorn, terwijl Stellaard juist flink sneller was dan Bonnie van Wilgenburg die dus gisteren de snelste was.

Eén ding is zeker: hard ging het in alle series en dus zeker ook bij Kolkman, die vandaag na precies 59 minuten over de streep kwam. Na 8:38 minuut had Kolkman zijn 750 meter zwemmen er al op zitten, waarmee hij nog maar eens liet zien een echte topzwemmer te zijn. Ook op de fiets ging hij hard, want na 30:37 minuut had hij zijn 20 kilometer alweer afgewerkt. De afsluitende vijf kilometer wist hij in 16:43 minuut te voltooien. Met zijn totaaltijd van precies 59 minuten zat hij achttien seconden áchter Dijkshoorn, die gisteren de snelste was in een tijd van 58:42 minuut, maar was Kolkman dus wel de snelste van de zondag. Extra knap want gezien een aantal zichtbare wonden bij de finish, was hij tijdens de race ook nog ten val gekomen. Na hem kwamen Jeroen Velders en Benny Mulder over de streep, die respectievelijk 59:47 minuut en 1:02:26 uur nodig hadden voor Tri Bosbaan.

Geen maat op Stellaard

Bij de vrouwen was het gisteren dus Bonnie van Wilgenburg die met een tijd van 1:07:39 uur de snelste was, maar vandaag stond er geen maat op Anne Stellaard. Zij kwam daar met een eindtijd van 1:05:50 uur ruim onder en met die tijd bleef ze ook ruim voor Loes van Ooijen die tweede werd in een tijd van 1:09:14 uur én Sophie Geelen die na 1:09:49 uur beslag legde op het brons. Stellaard zwom haar 750 meter in 10:42 minuut, deed 33:01 minuut over het fietsen en liep haar vijf kilometer in 18:38 minuut.