Het triathlonseizoen zit er zo goed als op, maar toch vonden een paar van de grootste wedstrijden dit jaar nog plaats in de afgelopen weken. Met de winst van Jan Frodeno en Anne Haug tijdens Ironman Hawaii en de winst van Katie Zaferes en Vincent Luis in de Super League Triathlon is het klassement weer behoorlijk veranderd. Ook Rachel Klamer deed wederom goede zaken met een tweede plaats tijdens de Super League Triathlon afgelopen weekend. Zo steeg zij van een negende naar een achtste plaats en schreef zij maar liefst 15.000 dollar bij. Daarmee staat de teller voor Klamer nu op 79.150 dollar.

Zowel Frodeno als Haug kwamen eerder niet voor in de top tien bij de mannen en vrouwen. Dat Hawaii het grote geld binnenbrengt blijkt wel aangezien Frodeno en Haug respectievelijk op een tweede en derde plaats binnenkwamen. De winnaar verdient dan ook maar liefst 120.000 dollar.

Nieuw in de top tien bij de mannen zijn Frodeno en Timothy O’Donnell. Zij vervangen Jake Birtwhistle en Jonathan Brownlee, die niet langer meer in de top tien staan. Er komen geen Nederlanders voor in de top 50 bij de mannen.