Het is een moment waar traditiegetrouw veel atleten op wachten: nadat de inschrijving van Challenge Roth in de zomermaanden binnen een paar minuten helemaal vol zat, opent de organisatie in december altijd een tweede inschrijvingsmoment voor nog een paar honderd extra slots. Aankomende dinsdag, 6 december, is het zover en worden er nog 300 slots beschikbaar gesteld.

Zoals altijd gaat een aanzienlijk deel van de opbrengst van die startbewijzen naar het goede doel: 50 euro per startbewijs. Dit jaar gaat het geld naar een kinderziekenhuis in Oekraïne, dat keihard is getroffen door de oorlog met Rusland.

De inschrijving opent dinsdag 6 december, om 12:00 uur Nederlandse tijd. Grappig detail: Felix Walchshöfer, Race Director van Challenge Roth, maakte bij de aankondiging nog een grapje naar aanleiding van het nieuws dat deze week werd gebracht, waaruit bleek dat het WK Ironman gedeeltelijk van Kona verdwijnt en dat de mannen in Nice zullen race. Zie de afbeelding (achter het sterretje) voor de opmerking die Walchshöfer daarover maakt.