TrueKinetix, een producent van smart indoor trainingsfietsen, brengt per direct de TrueBike Base op de markt. Dat is naast de TrueBike (zie hier onze review) en de TrueTrainer dus de derde trainer van het merk uit Hillegom. De TrueBike Base is volgens TrueKinetix het handzame, voordelige broertje van de TrueBike en de kleinste indoorfiets ter wereld. Beide TrueBikes wekken hun eigen energie op. Aansluiting op het elektriciteitsnet is dus overbodig.

“De TrueBike Base werkt op precies dezelfde manier als de internationaal onderscheiden TrueBike, die in samenwerking met de TU Delft en TU Eindhoven is ontworpen. Het nieuwe type is dus ook een op robotica gebaseerde smart-trainer die indoor trainen doet voelen als buiten fietsen. Het verschil: de TrueBike Base is kleiner en wordt geleverd zonder beeldscherm. Om de prestaties en rijkheid aan trainingsdata toch inzichtelijk te maken, bedacht TrueKinetix een app die je eenvoudig kunt koppelen aan de fiets. De TrueBike Base kun je ook aansluiten op Zwift, Rouvy en alle andere online trainingsplatforms.”

De smart-bike is tot het eind van het jaar te koop voor een introductieprijs vanaf 2895 euro. Daarmee is hij 900 euro goedkoper dan zijn grote broer. De TrueBike Base wordt verkocht via truekinetix.com en dertig gespecialiseerde dealers in Nederland en Vlaanderen.