Het was een succesvolle dag voor EDOsports, gistermiddag op het EK Ironman 70.3 voor Triclubs in Jönköping. Vorige week vertelde hoofdcoach Edo van der Meer al meer over dit klassement en hun doelen. De sterke Zweedse clubs die met grote getalen aan de start stonden, waren in eigen land onverslaanbaar. Toch pakte maar liefst vijf atleten van EDOsports een slot voor het WK 70.3 dat in november 2020 in Taupö, Nieuw-Zeeland plaatsvindt.

Met vier top vijf plekken in verschillende Age Groups konden de atleten zeer tevreden zijn. Van tevoren gaf Van der Meer al aan hoge verwachtingen te hebben van Melissa Visseren, Jeannette Smelt-Bergmans, Nick Raymaekers en zichzelf. Slechts de vijf beste uitslagen van het team van dertien atleten telden mee voor het klassement. Wie de vijfde beste prestatie neer zou zetten durfde Van der Meer toen nog niet te zeggen, dat zou een verrassing worden. Het was uiteindelijk Tim Plantaz die het deed; hij pakte met een 45e plaats door een verre roll down zelfs alsnog een slot voor het WK 70.3 (AG 40-44).

Visseren finishte in de Agegroup 18-24 op een vierde plek; Smelt-Bergmans pakte een mooie derde plek (AG 35-39) en Raymaekers kwam als vierde over de streep (AG-30-34). Tot slot pakte Van der Meer zelf een tweede plaats in de Age Group 35-39.

Tevreden atleten op het EK 70.3 voor Triclubs. (Foto: aangeleverd)