Alledrie mogen ze zich opmaken voor de finale van het EK Sprint in het Oostenrijkse Kitzbühel, die morgen wordt gehouden: Silke de Wolde, Quinty Schoens en Rani Skrabanja hebben zich geplaatst voor die eindstrijd waar het echt om de medailles gaat. Dat deden ze zojuist tijdens de halve finales.

Die halve finales werden in drie heats gehouden, waarbij de atletes bij de eerste negen van een heat moesten finishen om zich te kwalificeren voor de finales van morgen. Er werd 500 meter gezwommen, 13 kilometer gefietst en 3 kilometer hardgelopen en naast de 27 atleten die zich kwalificeerden door bij de eerste negen van hun heat te finishen, gingen de daarna drie tijdsnelsten ook nog door naar de finale.

De Wolde ging van start in de eerste heat en werd daar vijftiende overall, maar achtste U23. Met een eindtijd van 38:33 minuut mag zij zich opmaken voor de B-finale. Quinty Schoens, die in de tweede heat van start ging, mag zich opmaken voor de grote finale. Met een eindtijd van 37:20 minuut was zij ruim een minuut sneller dan De Wolde en dat kwam haar op een negende plaats overall en een tweede plaats U23 te staan.

Skrabanja kwam in de derde en laatste heat in actie: met een eindtijd van 37:40 minuut – net iets langzamer dan Schoens dus – finishte zij op een tiende overall plaats. Binnen de U23-categorie werd zij vijfde.

Eerder vandaag raceten ook de junioren al. Hier een verslag van de meisjes en jongens.