Een echte doelstelling wilde Marije Dankelman gisteren nog niet hangen aan de ETU Cup in het Spaanse Huelva, maar wel liet ze weten graag lager te finishen dan haar startnummer: 33. En dat is gelukt, want in de door de Franse Pauline Landron gewonnen Olympische Afstand is Dankelman zojuist op een 26e plaats geëindigd.

Met een zwemtijd van 23:36, een fietstijd van 1:08:29 en een looptijd van 41:41 handhaafde Dankelman zich dan ook prima tussen de in totaal 48 dames die aan de ETU Cup meededen. Dat ze niet om de prijzen mee zou strijden, wist ze vooraf zelf ook. Uiteindelijk gaf ze dan ook ruim negen minuten toe op de Franse winnares.

Die winnares, Landron dus, had haar overwinning voornamelijk te danken aan een ijzersterk looponderdeel. Ongeveer een tiental dames kwam tegelijkertijd van de fiets, maar met een afsluitende tien kilometer in 35:45 zette Landron veruit de snelste looptijd van de dag neer en daarmee wist ze dan ook haar winst veilig te stellen. Uiteindelijk kwam de Française na 2:06:09 over de streep. De Spaanse Cecilia Santamaria Surroca  kwam in een tijd van 2:07:10 als tweede over de streep. Weer negen seconden later finishte de Franse Emmie Chararyon als derde.

De overwinning voor Landron kwam voor haar als een verrassing. ,,Dit is echt heel mooi, want het is pas mijn eerste OD. Nooit eerder deed ik deze afstand”, sprak ze direct na afloop. ,,Dit is een mooie boost richting het seizoen.”