Slechts 1:42 minuut gaf Marco van der Stel vanmiddag bij de ETU Cup in het Spaanse Huelva toe op de Britse winnaar Barclay Izzard. Dat zijn dus slechts 102 tellen die Van der Stel van het goud scheiden, maar wel goed zijn voor een prima dertiende plaats. En dus laat Van der Stel, na zijn sterke optreden in Lievin en zijn iets meer teleurstellende race in Abu Dhabi, gewoon weer zien in bloedvorm te verkeren.

Van der Stel liet al meteen bij het zwemmen zien in prima doen te zijn: met een tijd van 19:37 zwom hij met de snellere mannen mee en was hij zelfs drie seconden sneller dan de uiteindelijke winnaar Izzard. Op de fiets vormde zich al snel een grote groep die de veertig kilometer dik onder het uur afwerkte.

Vervolgens werd de race dus beslist in de afsluitende tien kilometer hardlopen. Het tempo lag dan ook hoog en Izzard werkte de 10.000 meter af in een tijd van 32:16. Daarmee kwam hij na een totaaltijd van 1:52:01 over de streep. De Spaanse Ignacio Gonzalez Garcia volgde 23 tellen later en daar weer zeven seconden achter finishte de Brit Ben Dijkstra als derde.

Met een looptijd van 33:51 was Van der Stel dus goed voor een prima dertiende plaats. De Nederlander finishte na 1:53:43. De Rus Ilya Prasolov zette precies dezelfde finishtijd neer, maar werd – helaas voor Van der Stel – wel op de twaalfde plaats gezet.

Eerder kon je al lezen hoe de vrouwenrace ging en dat Marije Dankelman daar 26e werd.