Dat triatleten humor hebben, dat wisten we al wel. Dat ze regelmatig een gezonde vorm van zelfspot kennen, dát wisten we ook. Dat de Amerikaanse para-atleet Rudy Garcia-Tolson het liefst beide werelden met elkaar combineert, bleek gisteren, de dag nadat zijn landgenoot Andrew Starykowicz een voorsprong van maar liefst zestien minuten tijdens de marathon van Ironman New-Zealand vergooide en daardoor de koppositie aan Mike Phillips verloor en genoegen moest nemen met het zilver.

Starykowicz plaatste een dag na de race een emotionele tweet – op Twitter dus – waarin hij aangeeft dat de tweede plaats misschien wel de meest eenzame plek ooit is. Daarbij maakt hij nog de toevoeging dat het echt waardeloos voelt om ingehaald te worden door iemand die zo snel rent.

Rudy Garcia-Tolson, Paralympisch zwemmer, hardloper en triatleet die op zijn vijfde een dubbele beenamputatie tot zijn knieën onderging en sindsdien op prothesen loopt, vroeg daarop doodleuk: ‘Wil je mijn hardloopbenen lenen’? Die hilarische opmerking sloot hij af met de ‘hashtag’ #IkBegrijpJe.

Hieronder vind je de betreffende tweets: