Een flink aantal top triatleten bereidt zich voor op het Ironman Noord-Amerikaans Kampioenschap dat dit weekend plaatsvindt in Tulsa, Oklahoma. TrueKinetix-atleet Michiel de Wilde is één van de drie Nederlanders op de startlijst. Het wordt alweer zijn derde race op Amerikaanse bodem dit jaar, want eerder behaalde hij al een negentiende plek tijdens Ironman 70.3 Texas en finishte hij als zeventiende tijdens Ironman 70.3 Florida. Ook Lenny Ramsey en Derk de Korver starten dit weekend in Tulsa. Nu is een hele triathlon sowieso al een hele uitdaging, maar met de dramatische weersvoorspellingen voor deze week, zou de uitdaging nog wel eens groter kunnen worden. Gelukkig lijkt het net op tijd op te klaren. 

Talbot Cox – onder meer verantwoordelijk voor de video’s van Lionel Sanders – merkte de slechte weersvoorspellingen op en verwelkomde triatleten alvast in zijn ‘home state’: “Ik zou graag alle Ironman Tulsa deelnemers welkom willen heten in de geweldige staat van Oklahoma!”, schrijft hij in onderstaand Instagram bericht. “Ik kijk ernaar uit om jullie de slechte wegen, sterke wind en – bovenal – geweldige tornado’s te laten ervaren. Ik hoop dat jullie de start halen”, vervolgt hij met een knipoog. “Trouwens: ik reken 25 dollar per nacht voor mijn tornado bunker. Er zijn nog negen plaatsen beschikbaar. Niet zomaar langskomen, graag even reserveren”, grapt de mediaman, die ook nog een video deelt vanaf zijn favoriete wedstrijdlocatie. De regio rondom Tulsa wordt jaarlijks geteisterd door gemiddeld drie tornado’s. Met name in de maand april en mei is de kans op dit natuurfenomeen groot. 

Gelukkig lijkt het erop dat Cox geen gelijk gaat krijgen, want de weersvoorspellingen zijn in de dagen voor de wedstrijd dan wel slecht – met veel onweersbuien en hoosbuien – in het weekend lijkt het op te klaren. Dan worden er bewolkte omstandigheden verwacht en een temperatuur van maximaal 29 graden Celsius. 

Grote startlijst

De Zwitserse Daniela Ryf is één van de grote namen die we dit weekend waarschijnlijk voorin het veld in actie zullen zien. De viervoudig Ironman Wereldkampioen kan onder andere van de Amerikaanse Skye Moench, de Australische Sarah Crowley en de Amerikaanse Heather Jackson sterke concurrentie verwachten. Met de Duitse Patrick Lange staat ook bij de mannen een voormalig Wereldkampioen aan de start. Maar er zijn bijzonder veel mannen die dit weekend hoge ogen zouden kunnen gooien, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Sam Long, de Belgische Bart Aernouts, de Deense Daniel Baekkegard en de Engelse Joe Skipper. De volledige startlijst vind je hier.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Talbot Cox (@talbotcox)

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           

A post shared by Talbot Cox (@talbotcox)