Ze probeerde het al twee keer eerder, maar slaagde er tot tweemaal toe niet in het Pieterpad uit te lopen. Nu is Irene Kinnegim – expres in stilte – daar wel in geslaagd en met een tijd van 102 uur en 56 minuten heeft ze ook nog eens de snelste ‘self-supported’ tijd neergezet.

Het Pieterpad – dat van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg loopt – is 498 kilometer lang. Op maandag ging Kinnegim van start en op vrijdagavond kwam ze aan op haar plek van bestemming. De eerste twee pogingen probeerde Kinnegim nog de snelste tijd bij de vrouwen te verbeteren – 88 uur en 45 minuten – maar daar slaagde ze toen dus niet in. Dit keer ook niet overigens, maar dit keer liep ze volledig self-supported en daardoor brak ze toch de snelste tijd ooit die op die manier werd neergezet.

“Na afgelopen jaar twee keer een DNF op het Pieterpad, heb ik er dit keer bewust niks over gezegd. Afgelopen dagen poging drie gedaan; drie keer is scheepsrecht, toch? Volledig self-supported met alles mee, stoppen bij tankstations, supermarkten én B&B’s om te slapen. Wat een prachtig avontuur en de FKT (Fasted Known Time, red.) self-supported dames.”

Op dit moment is Alex Olieman ook te vinden op het Pieterpad. Hij probeert de snelste tijd bij de mannen te verbeteren. Dat record staat op naam van Addie van der Vleuten: 78 uur en 10 minuten.

Irene Kinnegim brak vrijdag de self-supported FKT op het Pieterpad. (Foto: Facebook Kinnegim)