Het is een even interessant als gênant bezoek: Ironman CEO Andrew Messick schoof onlangs digitaal aan bij de ‘How They Train’ podcast. Daar kreeg hij lastige vragen op zich afgevuurd, voornamelijk over het WK dat gedeeltelijk wordt verplaatst naar Nice en over het feit dat Ironman steeds meer geld verdient, maar daarvan te weinig aan profatleten afstaat, tot hij besloot dan maar op te hangen en dus vroegtijdig te stoppen met het interview. 

“Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen”, reageert de podcast-host dan ook als Messick de verbinding ineens heeft verbroken. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Eerder ontvouwde zich een verhitte discussie tussen de twee, die ongeveer een uur duurde voordat Messick ineens aangaf dat hij maar drie kwartier had ingepland voor het interview – iets waar de host niet van op de hoogte was – en meteen ook het digitale gesprek beëindigde. 

De aflevering is deze week alleen via Patreon – waar je een betaald abonnement voor dient te hebben – te beluisteren. Volgende week publiceert How They Train de podcast ook op de openbare kanalen. 

Opvallend was het feit dat Messick totaal niet open leek te staan voor kritiek. In het gesprek reageert hij bijzonder vaak fel, onredelijk en ook schroomt hij het niet om de interviewer allerlei woorden in de mond te leggen die niet werden uitgesproken. “Maar ik zal je zeggen wat ik vind, in plaats van wat jij aanneemt dat ik vind”, reageert de host dan ook op een gegeven moment. “Ik denk dat Ironman niet luistert naar wat atleten willen. Waarom denk je dat er zoveel kritiek komt op Ironman en op alles dat jullie beslissen? Mensen zijn het totaal niet eens met wat jullie op dit moment doen. Het is het sentiment van iedereen dat jullie alles om het geld doen.” 

Messick blijft vervolgens lang stil en gaat er niet inhoudelijk op in. “Mijn werk is geen populariteitswedstrijd. Ik doe gewoon wat op de langere termijn het beste is voor Ironman.”