Niet met een potlood, niet met een balpen maar gewoon met een dikke viltstift heeft Dunya Ruiter ’27 juni 2021′ in haar agenda omcirkeld. Geen wonder, want dan zal Ruiter – net als tientallen andere atleten die zich inzetten voor KiKa Extreme – aan de start staan van Ironman 70.3 Westfriesland. “Heel gaaf om dat te gaan doen. Ik kijk er nu al naar uit.”

Vorig jaar deed Ruiter haar eerste ervaringen op binnen de triathlonsport, maar dit jaar zal ze dus al haar debuut op de Middle Distance maken. Daar koppelt ze direct een goed doel aan, in dit geval dus KiKa Extreme: “Dat spreekt voor zich: niemand wil dat zijn of haar kindje ziek wordt. Helaas hebben we in onze omgeving ook wel mensen met kanker gehad, dus het was voor mij heel duidelijk: als ik me dan inzet voor een goed doel, dan zeker voor KiKa.”

Net als alle andere deelnemers die dit jaar namens KiKa Extreme meedoen aan een triathlon, zamelt ook Ruiter geld in. Doneren kan nog steeds via haar persoonlijke pagina. Ondertussen traint ze dus keihard om in de zomer optimaal voorbereid aan de start te staan. Dromen van een goede tijd, doet ze stiekem best een beetje. “Het is heel makkelijk om te zeggen dat ik hem wil uitzwemmen, fietsen en lopen. Laatst sprak ik een kennis en toen zei ik dat binnen de zeven uur wel moest lukken, maar toen kreeg ik meteen het label dat het wel onder de zes uur moet kunnen. Dus, ergens tussen de zes en de zeven?”, lacht ze.

Vorige week trainde Ruiter een dagje bij Tri2one, waar ze als atleet ook haar begeleiding krijgt. Wij volgden haar een dagje en maakten onderstaand verslag: