Olympisch goud heeft hij op zak, de WTCS-wereldtitel heeft hij op zak en sinds afgelopen weekend heeft hij ook zijn eerste Ironman-overwinning op zak, inclusief de snelste tijd ooit neergezet op een wedstrijd over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. Zijn doel om Hawaii te winnen was al bekend, maar volgens voormalig triatleet Victor Campenaerts zou Blummenfelt over een paar jaar ook willen overstappen naar het profwielrennen.

De Belg Campenaerts, in 2019 nog goed voor het werelduurrecord, geeft tegenover Sporza aan dat Blummenfelt na Parijs 2024 (waar hij zijn Olympische titel wil verdedigen, red.) de overstap wil maken. “Ik heb hem in 2018 leren kennen op hoogtestage in de Sierra Nevada. Op het eerste gezicht is het een weinig imposante atleet. Je zou zelf niet eens zeggen dat het een atleet is, vanwege zijn heel aparte lichaamsbouw. Maar het viel meteen op dat die Noren enorme trainingsbeesten zijn. Heel professioneel en wetenschappelijk ook. Het is ongelooflijk dat hij na goud op de Spelen – toch het allerhoogste in zijn sport – niet eens een rustperiode heeft genomen. Hij is enkel wat minder gaan trainen door de jetlag.”

Campenaerts zou van de trainer van Blummenfelt gehoord hebben dat de Noor zich naast Hawaii en de Spelen van Parijs, dus ook op het wielrennen wil gaan richten. “In 2023 wil hij graag stagiair worden bij een WorldTour-ploeg om een paar koersen te kunnen rijden. In 2024 wil hij dan zijn Olympische titel verdedigen, maar daarna schakelt hij volledig over naar het wielrennen, om daar mee te draaien op het hoogste niveau.”