Het lijkt een beetje de trend van tegenwoordig: topsporters uit het hardlopen en het wielrennen die – na hun carrière – een overstap naar de triathlon ambiëren. Was het kort geleden nog tourwinnaar Geraint Thomas die zich aan dit rijtje toevoegde, komen de ambities nu uit eigen land: niemand minder dan Mathieu van der Poel zou zich na zijn wielerloopbaan best eens aan een Ironman willen wagen. ,,Dan kan ik zien waar mijn limieten liggen. Hardlopen doe ik graag, maar zwemmen zal ik moeten oefenen”, aldus Van der Poel tegenover indeleiderstrui.nl.

,,Ik heb veel andere doelen en het is leuk om te combineren”, reageert de wielrenner op zijn eigen vraag of hij bijvoorbeeld tien keer de Superprestige of andere crossen wil winnen. ,,Het is moeilijk te combineren, maar het lijkt me wel cool. De afwisseling tussen disciplines maakt het juist zo mooi. Kijk naar een Sagan, die het wielrennen soms een beetje beu is. Dat zou ik ook hebben, als ik me alleen maar richt op de weg.”

Ironman NL speelt alvast handig in op de aankondiging van Van der Poel. ,,Bij ons ben je van harte welkom”, schrijven ze op hun Facebookpagina.