De tweede editie van de Extreme Triathlon werd gisteren gevierd met een nieuw parcoursrecord. Het was Michiel Besseling die met 13:35 uur de snelste tijd neerzette en daarmee de winst pakte in deze bijzondere Long Distance. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst georganiseerd door Mik Borsten, die vanwege de hoge kosten van andere wedstrijden noodzaak zag om met een gratis alternatief te komen.

Borsten pakte zelf een mooie tweede plek. Tijdens het zwemmen en fietsen zat hij koploper Besseling nog op de hielen, maar op de marathon bleek laatstgenoemde over de beste benen te beschikken. In 3:22 uur trok Besseling op de marathon de winst naar zich toe. Borsten stopte de klok na 16.30 uur. Bart Jan Suijkerbuijk claimde met een tijd van 20:50 uur een derde plaats. Er stonden geen vrouwen aan de start van de ‘Extreme Mountainbike’ uitdaging.

Extreme Weg klassement

Terwijl alle deelnemers vorig jaar de 180 kilometer over een uitdagend mountainbikeparcours aflegden, was er dit jaar ook een optie om over de weg te fietsen dankzij een mooie route door de polder rondom Flevoland. Dit nieuwe zogenaamde ‘Extreme Weg’ klassement werd gewonnen door Jef Bogers (10:55 uur). Rob Froonhoff kwam als tweede over de streep (12:07). Helaas is de derde man niet gefinisht. Bij de dames werd het weg klassement gewonnen door Christel Muis. Zij zette een tijd van 13:50 uur achter haar naam en bleef daarmee Desiree de Ronde met slechts acht minuten voor.

Mik Borsten bij de finish. (Foto: Facebook)