Het mag een prestatie van formaat genoemd worden: Nederlanders Thomas Cremers en Thomas te Pas zijn juist derde en vierde geworden bij het WK Duathlon onder 23 in het Spaanse Pontevedra. In een bijzonder spannende wedstrijd, die overall werd gewonnen door de Franse Benjamin Choquert, speelden de Nederlanders een mooie hoofdrol en lieten ze zich geweldig van voren zien.

Dat gebeurde overigens nog niet tijdens het eerste looponderdeel, want toen waren het Choquert maar ook zijn landgenoot Yohan Le Berre die dominant aan de leiding gingen. Al na 29 minuten hadden zij hun eerste tien kilometer afgerond. Stijn Jansen stapte al binnen vijf kilometer uit, hij had last van een spierblessure, maar Cremers, Te Pas en ook Wesley Mols volgden op gepaste achterstand.

Tijdens het fietsen gebeurde er van alles en vonden er behoorlijk wat positiewijzigingen plaats. Vooral in het oog sprong het sterke optreden van Cremers, die zich na driekwart van het fietsonderdeel naar de kop had gereden en die koppositie zelfs overnam. Uiteindelijk kwam hij samen met een Brit als eerste terug in de wisselzone.

Tijdens het lopen verloor Cremers nog wel wat tijd en ook behoorlijk wat posities, maar uiteindelijk kwam hij uitstekend als veertiende overall over de finish. Daarmee pakte hij dus het brons in de onder 23 categorie. Te Pas volgde als zestiende overall en als vierde in de onder 23 categorie. Mols werd uiteindelijk 34e.