Naast dat afgelopen weekend de agenda’s voor de Teamcompetities, het Jeugd en Junioren Circuit en de Nederlands Kampioenschappen bekend werden gemaakt, werd ook het programma voor de Run Bike Run Series gepresenteerd. We spraken bondscoach duathlon Armand van der Smissen over de ontwikkelingen de afgelopen jaren en de agenda voor het aanstaande seizoen.

De Run Bike Run Series gaan aankomend seizoen het vierde jaar in. ,,Het idee bestond al langer, al was er in de eerste jaren tijdens de teamcompetities nog niet heel veel enthousiasme, maar op een gegeven moment zijn we het toch gaan organiseren. Het eerste jaar hadden we gemixte teams met een soort bonificatie systeem om het verschil tussen de mannen en vrouwen gelijk te trekken. Het jaar erop begonnen we met een aparte mannen en vrouwen serie, ook omdat het aantal deelnemende teams groeide. In het eerste jaar waren er zo’n twaalf teams, afgelopen jaar waren het er een kleine dertig.” Voor komend seizoen is er nog genoeg ruimte voor groei. ,,De inschrijvingen gaan over een paar weken open en lopen in ieder geval tot 1 januari. We hopen dat we dit jaar nog meer aanmeldingen hebben, zodat we op alle niveau’s competitie kunnen bieden in verschillende series.” Volgend jaar zullen de teams in Serie A (mannen en vrouwen) en Serie B (mannen) strijden. ,,We hebben nog genoeg ruimte voor groei.” 

Deelname aan de Run Bike Run Series is voor triathlonverenigingen een uitstekende voorbereiding op het triathlonseizoen. ,,Het is natuurlijk super gezellig om met je team aan de Run Bike Run Series mee te doen, maar daarnaast is het ook een goede voorbereiding op het triathlonseizoen. Helemaal wanneer het zwemwater wordt afgekeurd en je zomaar bij een duathlon terecht kunt komen. Tot slot zijn er genoeg atleten die moeite hebben met zwemmen en waarvoor duathlon als een soort opstapje voor triathlon kan dienen.” Atleten hoeven niet bang te zijn om met deelname aan de Run Bike Run Series in de problemen te komen voor de wedstrijden van de Teamcompetities Triathlon. ,,We hebben met de kalender zoveel mogelijk rekening gehouden dat de wedstrijden niet overlappen.”

 

Locatie Organisatie Datum Afstand Format
Hilversum TV Hilversum 17 maart 5 – 20 – 2,5 Sprint (niet stayer)
Oldenzaal Run Bike Run Hulsbeek 31 maart n.n.b. Team Relay (stayer)
Geel Challenge Duathlon Geel
6 april 2,5 – 20 – 5 Sprint (stayer)
Hoogerheide Run Bike Run Hoogerheide 12 mei 2,5 – 20 – 5 Sprint (stayer)
Groningen Zernike RBR Groningen 26 mei 5 – 20 – 2,5 Individuele tijdrace
Tilburg   29 september  3x ( 1 – 6 – 1) Triple Duathlon (stayer)
Spijkenisse TVS 13 oktober 10 – 40 – 5 Klassieke afstand (niet stayer)