De NTB lijkt met de dag meer aan paniekvoetbal te doen; nadat het weken volhield dat het interne onderzoek, dat inmiddels is afgerond en waarin de misstanden op het NTC aan de kaak worden gesteld, openbaar zou worden gemaakt, laat directeur Rembert Groenman nu weten dat niet meer te kunnen beloven.

Eerder vandaag openbaarden verschillende atleten tegenover 3athlon al hun angst over het onderzoek, omdat het alleen gefocust zou zijn op atleten die nu verbonden zijn aan het NTC en het dus geen goede weergave kan bieden van de misstanden van de afgelopen jaren.

Of de onderzoeksresultaten nu wel of niet openbaar worden; morgen krijgt de NTB in ieder geval al inzage in het door Onderzoeksbureau Fijbes Consultancy & Training opgestelde onderzoek en daarna worden de conceptversies eerst met Technisch Directeur Adrie Berk besproken en worden eventuele feitelijke onjuistheden aangepast. Opmerkelijk detail: directeur Groenman kiest er dus voor om de resultaten met Berk te bespreken, terwijl Berk door veel atleten wordt aangewezen als één van de grootste stoorzenders binnen het NTC. Ook Groenman zelf heeft de afgelopen weken diverse aantoonbare leugens naar buiten gebracht.