Een rondje fietsen of lopen is in Nederland op het moment gelukkig nog ‘gewoon’ mogelijk. Zwemmen wordt echter voor de meeste atleten een lastiger verhaal, aangezien zwembaden hun deuren hebben gesloten vanwege het coronavirus. Ook over de grens zijn atleten daardoor genoodzaakt hun trainingen aan te passen. Maar Daniela Ryf laat zich niet tegenhouden door een gebrek aan een 25 of 50-meter bad. Ze werkt op het droge netjes haar trainingen af op een speciale zwemtrainer. Maar om ook het watergevoel vast te houden, dook ze daarna in bad. Dat lijkt alleen niet voor herhaling vatbaar te zijn.

,,Eén maand niet zwemmen? Geen optie!”, schrijft Ryf op haar Instagram, waarna ze haar trainingsprogramma van dinsdag deelde. ,,Dertig minuten rustig hardlopen. 45 minuten zwemmen op het droge met een zwemslag machine, gevolgd door een mislukte poging van zwemmen met het koord in mijn bad.” Met een rit van twee uur op de indoortrainer zette de atlete een punt achter deze alternatieve trainingsdag.

(tekst gaat verder onder foto)

Matt Trautman zou 29 maart van start gaan tijdens Ironman Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Helaas bleef ook deze race niet van een opschorting bespaard en zo werd de wedstrijd naar november verplaatst. Om de periode aan opbouw richting de race toch een beetje goed af te sluiten, organiseert de winnaar van Challenge Almere-Amsterdam een 180 kilometer lange fietsrit op Zwift. ,,Doe met mij mee aan deze sociaal verantwoorde 180 kilometer lange fietsrit op Zwift, of rij gewoon mee zo lang als je durft”, roept hij zijn volgers op. Om 08:00 uur Nederlandse tijd (op 29 maart dus, red.) kun je met hem op de fiets stappen in de ‘Watopia COVID-19 safe-zone’ zoals de Zuid-Afrikaan het zelf noemt.