De Professional Triathletes Organisation deelde zojuist de laatste vier wildcards uit voor de PTO 2020 Championship tijdens Challenge Daytona. Op 6 december zullen Lucy Hall, Simone Mitchell, Chris Leiferman en James Cunnama het opnemen tegen de grootste namen binnen onze sport. Eerder deze week deelde de PTO al de volgende zestien namen: Vincent Luis, Georgia Taylor-Brown, Kristian Blummenfelt, Nicola Spirig, Gustav Iden, Flora Duffy, Tim Don, Jessica Learmonth, Jonny Brownlee, Lisa Norden, Henri Schoeman, Angela Naeth, Sam Long, Magnus Ditlev, Renee Kiley en Danielle Dingman.

Lucy Hall

Al vroeg in de wedstrijd zou de Engelse Hall aandacht kunnen trekken dankzij haar ijzersterke zwemonderdeel. Dat ze daarnaast ook nog eens goed kan fietsen is mooi meegenomen en dus is Hall een gevreesd concurrent voor de andere deelnemers. De Olympische atlete nam eerder voornamelijk deel in korte World Triathlon races, maar in 2019 debuteerde ze op de langere afstand met een tweede plek tijdens Ironman 70.3 Dun Laoghaire.

Simone Mitchell

Met een weinig sportieve achtergrond rolde Mitchell de triathlonsport in als Age Grouper. Dat was tot de Engelse zichzelf in 2017 goed op de kaart zette als snelste Age Grouper overall op het WK Ironman 70.3 in Chattanooga. Pas in 2019 racete Mitchell voor het eerst als pro en direct met succes, want haar eerste race als elite tijdens Ironman Wales leidde tot een overwinning en zelfs een nieuw parcoursrecord.

Chris Leiferman

Nadat Leiferman zich tussen 2015 en 2016 sterk ontwikkelde en tussentijds wat podiumplekken meepakte, kwam zijn echte doorbraak in 2018 met twee Ironman overwinningen: Ironman Louisville en Boulder. Die laatste in een recordtijd van 8:07:55 uur. Voeg daar een top tien finish op Hawaii aan toe en de verwachtingen van deze Amerikaan zijn hooggespannen.

James Cunnama

De 37-jarige Zuid-Afrikaanse Cunnama laat al sinds jaar en dag zien goed voorin het veld mee te komen op zowel de Middle als Long Distance. Hij heeft bewezen dat hij op alle terreinen thuis is en zich niet af laat schrikken door heuvels, vlakke wegen, wind of wilde oceanen. Zo won de atleet Challenge Roth, de Alpe d’Huez Triathlon, de Embrunman en Ironman Frankrijk.