De focus blijft vooralsnog waarschijnlijk op triathlon liggen, maar Quinty Schoens maakt een serieuze uitstap naar het wielrennen: de atlete tekende deze week een contract als profwielrenner bij Parkhotel Valkenburg. Via NTB-coach Louis Delahaije, tevens coach van Annemiek van Vleuten, kwam Schoens op dit idee. “Hij liet me met Annemiek fietsen. Samen hebben we veel duurtrainingen gedaan”, vertelt Schoens, die bij Van Vleuten navraag deed wat er voor haar mogelijk zou zijn.

“Annemiek is voor mij gaan rondvragen en vond Team Parkhotel Valkenburg het beste bij mij passen. Zij bracht mij met de ploeg in contact en zodoende is het balletje gaan rollen. Achteraf best bijzonder om door haar te worden voorgesteld”, aldus Schoens in een persbericht.

Schoens gelooft dat deze overstap haar uiteindelijk een betere triatleet zou kunnen maken: “Ik denk dat kruisbestuiving mij juist zal helpen in triathlons. De combinatie is niet alleen fysiek gunstig, het uit zich eveneens mentaal, in plezier. Ik kom uit een individuele sport, nu krijg ik ineens ploeggenoten. Ik verwacht veel te leren van iedereen. In de zin van koersinzicht en ploegentactiek.”

Vorig jaar tekende ook voormalig triatlete Shirin van Anrooij bij een professionele wielerploeg. Zij besloot zich volledig op deze discipline te gaan richten en daarmee voorlopig dus ook afstand te doen van triathlon.