Na haar vierde plaats van gisteren, toonde Rachel Klamer zich ook vandaag weer ijzersterk tijdens de Super League Triathlon op Mallorca. Na een spannende en vooral dynamische race werd ze opnieuw vierde. Taylor Spivey toonde zich de sterkste, het zilver en brons waren voor Kirsten Kasper en Katie Zaferes. Er werd volgens het Enduro-format geracet.

Bij het Enduro-format worden er twee korte triathlons (300 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1.6 kilometer lopen) achter elkaar afgelegd, zonder dat er pauze zit tussen de onderdelen. Tijdens de eerste ronde (zwemmen – fietsen – lopen) vallen de deelnemers die tijdens het wisselen van onderdeel meer dan 90 seconden achter de koploper zitten, af. Zij mogen hun race niet vervolgen. Overigens werd vanochtend ook al een race gehouden waarbij slechts de snelste tien triatleten zich kwalificeerden voor de finale die nu dus werd gehouden.

Het eerste zwemonderdeel werd direct hard gemaakt door de Amerikaanse Kirsten Kasper. Over de 300 meter pakte ze een voorsprong van al bijna 10 seconden. Daarachter bleven alle negen overige dames nagenoeg samen. Klamer kwam als negende uit het water. Vanzelfsprekend werd het voor Kasper een lastig verhaal om in haar eentje vooruit te blijven en dat gebeurde dan ook niet. Nagenoeg alle dames kwamen al snel tijdens het fietsen weer bij elkaar. De enige dame die niet mee kon komen was – verrassend- de Amerikaanse Summer Cook.

(tekst gaat onder foto verder)

Rachel Klamer (in het groen) handhaaft zich tijdens het eerste fietsonderdeel mooi voorin. (Foto: 3athlon.nl)

Tijdens het lopen werden er wat kleine gaatjes geslagen, maar opnieuw was het mooi om te zien hoe sterk Klamer zich wist te handhaven. Uiteindelijk liepen vijf dames los van de rest. Daarbij alle favorieten, inclusief dus ook de Nederlandse. Dit vijftal begon gezamenlijk aan het tweede zwemonderdeel, waarbij Klamer als derde het water in dook.

(tekst gaat onder foto verder)

Klamer ook tijdens het lopen mooi voorin. (Foto: 3athlon.nl)

Tijdens het tweede zwemonderdeel was het opnieuw Kasper die liet zien over een geweldig zwemvermogen te beschikken. Opnieuw sloeg ze een, dit keer overigens wel kleiner, gaatje. Daarachter Katie Zaferes, Taylor Spivey en ook Rachel Klamer kon de aansluiting mooi houden. Op de fiets kwamen de dames opnieuw weer snel bij elkaar terug. Ook Jodie Stimpson vond de aansluiting bij dit kopgroepje. Uiteindelijk kwamen de vijf dames nagenoeg tegelijkertijd van de fiets.

Tijdens het afsluitende looponderdeel werd er regelmatig van positie gewisseld, voornamelijk doordat er door sommige dames soms ook gebruik gemaak mocht worden van een mogelijkheid om een heel klein stukje van het parcours af te snijden. Uiteindelijk was het Kasper die ook over hele sterke loopbenen beschikte, maar net niet voldoende om Spivey voor te blijven. 

Taylor Spivey, Kirsten Kasper en Katie Zaferes waren uiteindelijk goed voor het goud, zilver en brons. De verschillen waren beperkt tot een paar seconden. Voor Klamer uiteindelijk een uitstekende vierde plaats, waarmee ze weer liet zien een uitstekende vorm te hebben aan het einde van het seizoen. Na afloop was Spivey meer dan tevreden. ,,Die dames reden vandaag zo hard, dat ik alles op alles moest zetten om bij te kunnen blijven. Uiteindelijk ben ik tijdens het lopen volle bak gegaan, heb ik niet nagedacht en heb ik gewoon alles gegeven. Geweldig om deze wedstrijd op mijn naam te schrijven.” 

Spivey pakt, na een mooie finale, het goud. (Foto: 3athlon.nl)