Dat de Tsjechische Radka Kahlefeldt momenteel in bloedvorm verkeert, lijkt een understatement. Onlangs won ze nog Ironman 70.3 Geelong en daarna ook nog Ironman 70.3 Davao Phillipines. Dat belooft dus wat goeds voor de rest van het seizoen. In die ‘rest van het seizoen’ heeft ze dan ook heel veel zin en dan met name in de grote races die met viltstift in haar agenda staan omcirkeld. Ze noemt vooral The Championship, het officieuze WK Middle Distance van Challenge Family, dat op 2 juni in het Slowaakse Samorin wordt gehouden.

,,Dat is een enorm grote race, over de hele wereld bekend en in feite het Wereldkampioenschap van Challenge Family. Als het je hier lukt om op het podium te staan, dan weet je gewoon dat je bij de beste atleten van de wereld hoort.” Kahlefeldt werd bij de editie van vorig jaar (toen overigens nog onder haar meisjesnaam Vodickova, red.) overigens al knap derde, waarmee ze niet alleen de buitenwacht, maar ook zichzelf verraste omdat ze een paar maanden eerder moeder was geworden. ,,Natuurlijk mik ik dit jaar opnieuw op het podium en ik kan nauwelijks wachten om er weer te racen.”

Dat podium is voor pro’s natuurlijk altijd een doel, bij iedere race, maar bij The Championship geldt dat volgens Kahlefeldt net een beetje extra. ,,Het was zo geweldig om daar op het podium te staan, misschien extra omdat ik het niet had verwacht. Maar zeker ook omdat het evenement zo goed is georganiseerd en het een van de sterkte pro velden ter wereld heeft. Dit is echt een race waar ik op het best van mijn kunnen wil presteren.”

De eerder gewonnen races van dit seizoen geven Kahlefeldt in ieder geval veel vertrouwen. Overigens vervolgt ze haar seizoen al over tien dagen tijdens Challenge Melbourne, in mei pakt ze vervolgens nog Ironman Asia-Pacific mee en dan in juni The Championship. ,,Er zal nu wat meer druk op me staan, maar daar kan ik goed mee omgaan. Ik gebruik die druk eigenlijk alleen maar op een positieve manier.”