,,Het is niet racen zoals je dat normaal doet. Het deelnemersveld is veel kleiner, er zullen dus geen grote groepen ontstaan en het is echt ‘persoon tegen persoon’.” Rani Skrabanja staat, net als Jardy van den Heuvel en Jeanine Kocken, morgen aan de start van de ATU Cup in het Egyptische Sharm el Sheikh. ,,Ik heb er sowieso heel veel zin in.”

Zo gek is dat ook niet, want Skrabanja beleefde tot nu toe een ijzersterk begin van haar seizoen. Eerder werd ze twaalfde in Lievin en zeventiende in Kaapstad. ,,Vorig jaar begon ik mijn seizoen ook al sterk, maar toen zakte het wat in omdat de combinatie met mijn studie een beetje lastig was. Ik heb er nu extra op gelet om die fout niet opnieuw te maken. Ik hoop dus dat ik deze lijn kan vasthouden.”

En dat begint dus al morgen. ,,Al denk ik dat een race als dit misschien wat lastiger is dan normaal. We gaan het wel zien.” En dat gaat vroeg gebeuren, want de dames duiken al om vijf voor acht lokale tijd het water in. ,,Ik ben nog nooit zo vroeg gestart, geloof ik. Quarteira was ook altijd vroeg, namelijk om negen uur starten, maar dat lag me altijd wel. Echt vergelijken kun je het overigens sowieso niet: iedere wedstrijd is anders.”

Skrabanja is er in ieder geval klaar voor, denkt ze, en zin om te racen heeft ze ook. ,,Ik kom hier voornamelijk om kwalificatiepunten te verdienen, dus dat is de doelstelling voor morgen.”