Nadat Maya Kingma gisteren haar verhaal deed over haar 19e plek, spreken we vandaag Rani Skrabanja over haar ervaring bij de ITU World Cup Miyazaki. Skrabanja had geen ideale race en werd 32e op negen minuten van winnares Summer Cook. Toch blijft ze positief: ,,Ik ben uiteindelijk heel tevreden over alles.” 

Het zwemmen in de zee was voor Skrabanja lastig. ,,Bij het zwemmen moest ik bij de eerste ronde mijn weg zien te vinden. Door de golven was het lastig om te zien waar ik lag in het veld. Na de eerste zwemronde kwam ik erachter dat ik net achter de grote groep zat, waar ik vervolgens naartoe probeerde te zwemmen. Het lukte uiteindelijk net niet en ik kwam tien seconden achter Maya uit het water, die nog net wel in die groep zat.”  

Dit bleek net te ver weg om bij Kingma in de fietsgroep aan te kunnen haken. ,,Op de fiets kwam ik in een groep terecht waarin ik samen met een Italiaanse goed heb kunnen samen werken. We hebben geprobeerd het gat voor ons kleiner te maken en achter ons groter.” Helaas gebeurde precies het omgekeerde. ,,In de laatste ronde (van zeven, red.) is de groep achter ons er toch nog bij gekomen. Daarna heb ik minder gegeven bij het fietsen om energie te sparen voor het lopen.” 

(tekst gaat verder onder de foto)

Skrabanja tijdens ITU World Cup Miyazaki (Foto: Eric van der Linden)

Het lopen ging echter niet volgens plan. ,,Ik kreeg bij het lopen last van buikkrampen en kon niet goed meer lopen.” Hierdoor verloor Skrabanja in het slot van de race posities in een race waar ze toch nog met een positief gevoel naar terug kijkt. ,,Ik ben uiteindelijk tevreden over alles. Er zijn altijd goede en slechte punten aan een race. Deze wedstrijd was vooral mijn fietsonderdeel heel sterk, ik heb me niet vaak zo sterk gevoeld op de fiets. Aan de andere kant heb ik me op de fiets toch wel een paar keer laten wegduwen, waardoor je weer in het gedrang terecht komt waardoor je later weer harder aan moet zetten.”  

Skrabanja prijst ook de organisatie en de sfeer in Japan. ,,Het was een mooie race die goed georganiseerd was. Het parcours gaat voor een deel over een snelweg dat voor de gelegenheid ook gewoon afgesloten was. Het was ook mooi om te zien hoeveel publiek er was, ondanks dat de race een beetje afgelegen van de stad lag.” 

 De ITU World Cup Miyazaki was voor Skrabanja de laatste race van het seizoen. ,,IK heb nu eerst twee weken rust, waarin ik ook nog niks gepland heb. Ik heb nu zin om even af te schakelen om straks weer fris te kunnen beginnen.