Een meer dan geweldige dag voor Els Visser: de rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag geoordeeld dat de Utrechtse haar overwinning bij Ironman Maastricht terugkrijgt. Haar diskwalificatie wordt daarmee teruggedraaid en daardoor is Els Visser ook weer de Nederlands Kampioen Long Distance. En ze krijgt dus ook haar 12.000 dollar aan prijzengeld terug.

,,Ik ben zo blij. Zó ontzettend blij.” Visser weet van geluk bijna niet wat ze moet zeggen als we haar direct na de uitspraak van het kortgeding spreken. ,,Ik durfde nergens op te hopen, zodat de uitspraak alleen maar kon meevallen. Maar mijn advocaat liep na het kortgeding al zo positief de rechtbank uit, hij had zoveel vertrouwen. Dat gaf mij natuurlijk ook vertrouwen. Ik wist ook gewoon dat de hele beslissing om mij te diskwalificeren, niet klopte.”

Visser benadrukt nog maar eens dat ze ontzettend slopende maanden achter de rug heeft. ,,Deze hele zaak heeft zoveel energie gekost. Dat is nu eindelijk voorbij. De rechtbank heeft ons een document van 24 pagina’s gestuurd. Heel uitgebreid. Daarin staat aangegeven dat een atleet het parcours moet kennen, maar nog meer dat daar van af geweken mag worden als daar aanwijzing toe wordt gegeven. Ze hadden mij dus nooit mogen diskwalificeren.”