Het mag tegenwoordig dan wel een race van het Amerikaanse Clash zijn, toch behoort Clash Daytona – voorheen Challenge Daytona – nog thuis in het raceprogramma van de Challenge Family World Bonus. De kans dat er bovenin de ranking dit weekend nog drastisch iets verandert, is echter klein.

Sarissa de Vries staat er mooi voor met een tweede plaats; goed voor een bonus van 20.000 dollar. De Engelse Lucy Hall, die aanstaande zaterdag, in tegenstelling tot De Vries overigens, in actie komt, staat op een derde plaats met 280 punten achter haar, maar aangezien zij met de winst alsnog ‘slechts’ 250 punten zou pakken, mag De Vries zich dus veilig wanen. De derde plaats is overigens goed voor een bonus van 14.000 euro.

Het is Anne Haug die bij de dames aan de leiding gaat en ook niet meer van haar troon kan worden gestoten. De Duitse zal een bedrag van 30.000 dollar bij mogen schrijven met de winst van dit klassement. Met De Vries en Hall op een veilige tweede en derde plek, is het podium bij de dames al bepaald. Daarachter zou nog wat kunnen veranderen. De Zwitserse Nicola Spirig staat momenteel nog op een vierde plaats, maar mocht de Engelse Laura Siddall – die nu vijfde staat –  dit weekend hoge ogen gooien, kan zij een positie opschuiven. Siddall zal ongetwijfeld alles geven om dit te realiseren, want het zou haar een mooie bonus van 8000 dollar opleveren (vierde plaats) in plaats van 3000 dollar (vijfde plaats).

Spanning om zilver bij de mannen

Bij de mannen staat de Duitse Patrick Lange met stip op de eerste plaats en daar zal ook geen verandering in komen. Daarachter kan het nog spannend worden om de tweede plaats. Frederic Funk – die zich helaas af moest melden voor Clash Daytona – zal dit weekend in spanning toekijken of Magnus Ditlev, die achtste staat met 880 punten, hem nog voorbij komt. Funk verzamelde dit jaar 1050 punten. Mocht Ditlev winnen (250 punten) of tweede worden (200 punten) pakt hij de tweede positie dus af van Funk. Dat zou betekenen dat ook de derde, vierde en vijfde man nog een positie terugzakken.

De kans dat Ditlev dit weekend wint, is echter klein. Hij neemt het namelijk op tegen de Noorse Kristian Blummenfelt, die recent nog het wereldrecord Ironman achter zijn naam noteerde. Maar ook een tweede plaats bij Clash Daytona levert hem dus een tweede plek in de Challenge Family World Bonus op. Zelfs als Ditlev zaterdag derde wordt, stijgt hij hard in de ranking; dan zou hij op een eveneens derde plaats uitkomen.

Zie hieronder de huidige stand van de Challenge Family World Bonus: