Een sollicitatieprocedure voor een nieuwe Algemeen Directeur van de NTB blijkt nog niet gestart. Om bondsmedewerkers te begeleiden tot er een nieuwe Algemeen Directeur is aangesteld, is Rita van Driel door het interim bestuur aangesteld als ‘tijdelijk teamleider’. Daarnaast blijft ze ook in dienst als adviseur sociale veiligheid, om op die manier een luisterend oor te zijn voor atleten en coaches.

Inmiddels heeft van Driel vier opdrachten meegekregen van het bondsbestuur. Naast teamleider en adviseur sociale veiligheid, is ze ook secretaris van de onderzoekscommissie die het vervolgonderzoek naar het NTC uitvoert. Daarnaast ondersteunt zij het bestuur bij het uitvoeren van het eerder aangekondigde vijfstappenplan.

De NTB schrijft dat er met de benoeming van Rita van Driel en Technisch Directeur Henry Bonnes ‘stabiliteit in de operationele aansturing van de NTB’ is gekomen. “Dit geeft rust en ruimte voor het bondsbestuur om een profielschets op te stellen voor de positie van algemeen directeur. Naar verwachting kan de sollicitatieprocedure in het tweede kwartaal van 2022 worden opgestart.”