Met een voorsprong van ruim tien minuten won Sven Strijk zondagmiddag met overmacht de halve afstand in Klazienaveen. ,,Dat is zeker waar ik voor gekomen was”, gaf Strijk toe die ook de editie van 2017 op zijn naam schreef. ,,Maar je weet het natuurlijk nooit met zo’n wedstrijd. Het blijft altijd spannend.”

De meeste concurrentie verwachtte Strijk van Omar Brons, die na het zwemmen inderdaad aan de leiding ging. De 1900 meter legde Brons af in 23:54 minuten, wat hem een halve minuut voorsprong gaf op Strijk die in tweede positie uit het water kwam. Op de fiets kon Strijk echter de koppositie overnemen. ,,Ik weet dat Sven hard kan fietsen, dus ik had er rekening mee gehouden dat hij mij op de fiets in zou halen”, vertelt Brons die het vandaag zwaar had nadat hij vorig weekend nog een halve afstand voltooide bij de TriAmsterdam.. ,,Ik heb Sven bewust laten gaan en mijn eigen wedstrijd gedraaid.”

Tijdens het fietsen kon Strijk een grote voorsprong opbouwen die hij met het lopen niet meer uit handen gaf. Na 4:04:13 kwam Strijk als eerste over de streep, ruim tien minuten voor Brons die met een tijd van 4:14:24 op een tweede plaats eindigde. ,,Twee halve triathlons in één week is eigenlijk gewoon teveel. Dat ik dan twee keer een tweede plek behaal, daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn”, bekijkt Brons zijn resultaat. Derde werd Peter Res, die dankzij een snelle halve marathon (1:20:58) nog dichtbij Brons in de buurt kon komen (4:18:12).

Bekijk de uitgebreide reactie van Strijk en Brons hieronder.

Dat een wedstrijd in Klazienaveen ook buitenlandse atleten trekt, is niet zo gek gezien de ligging vlakbij de Duitse grens. De race bij de dames werd dan ook gewonnen door de uit Hamburg afkomstige Cecile van der Brent. Na het zwemmen was het echter de Noorse Jorid Aasbø die aan de leiding ging en Van der Brent op een achterstand van bijna vijf minuten zette. De snelste dames na Aasbø waren Rahel Bellinga en Danielle Riem, die anderhalve minuut moesten toegeven op de leidster in de wedstrijd.

De 92 kilometer op de fiets legde Van der Brent als een van de snelsten af en haar tijd van 1:31:10 op de halve marathon zorgde er uiteindelijk voor dat ze onbedreigd naar de winst kon lopen en een tijd van 4:35:44 op de klok zette. Bellinga kon de hele wedstrijd voorin meedraaien en finishte uiteindelijk in 4:39:06, wat een tweede plaats betekende. Derde werd Danielle Riem die 4:46:08 nodig had voor de halve afstand.

De halve triathlon werd bij de dames gewonnen door Cecile van der Brent. (Foto: 3athlon.nl)